NAŠA VIZIJA

Za svakoga od nas, Partizan je bitan. Možda previše subjektivno i iracionalno, ali istinski bitan. Partizan je ideal, arhetip avangardnog borca za pravdu. Simbol moje večne pobune kako kaže dobro poznat stih. Partizan je vojnik fer-pleja. Onaj koji bira teži i ispravniji put. Onaj koji se zaputi u nepoznato i nekada probije led, nekada pogine, ali nikada ne odustaje. To je pravi Partizan. Klub koji najbolje igra kada je autsajeder. Klub čiji navijači traže samo jedno - da igračima na terenu srce kuca za grb kao njima na tribinama. Partizan nisu pobede i porazi, Partizan je put, avantura - romantizovana priča o sazrevanju svakoga od nas.


Kao sportsko društvo, Partizan je u svetskim okvirima imao najbolje škole mladih sportistkinja i sportista. Generacije su kroz sport učene najvišim moralnim vrednostima. Partizan je bio put vrline, škola discipline i mesto koje je okupljalo vrhunske pojedince društva. Da, neka Partizanova deca bili su i šampioni, olimpijci, zaslužni sportski radnici ali većina njih postali su dobri ljudi. Partizan je nastao i postoji zbog snažnog društva koje čine jaki pojedinci.


Danas se odomaćila praksa da država služi Partizanu i time se dodvorava ili ucenjuje društvo. To je pakt sa đavolom, zloupotreba nama svetih vrednosti i siguran put u pakao okićen retkim titulama loših i često nameštenih domaćih takmičenja. Maksima da se „tituli u zube ne gleda“, bar što se nas tiče, ne sme da važi sa naše strane Topčiderskog brda. Svako voli titule, ali moramo gledati mnogo šire. Klinci u školama Partizanove porodice treba da uče o životu, lepom ponašanju, vrednostima, o sportu naravno, o legendama kluba, njihovim podvizima i vrlinama. To postaje retkost. Kakve su nam škole danas - takvo će nam biti društvo za 20 godina. Ako nam škole propadnu, propada sve. Ako ne promenimo sistem vaspitanja Partizanovih beba, ako na gorepomenutim načelima ne vaspitavamo klince sa dečije tribine, nestaće ne samo Partizan već i svi ideali koje smo za njega vezali.


Kriza vrednosnog sistema jeste globalni problem. Kasno je za pesimizam. Moramo da uradimo nešto u korist zaštite i odbrane naših vrednosti. Upravo zato smo započeli misiju podrške mlađim kategorijama i ženskim sekcijama Partizana. Želja nam je da danas zasadimo seme iz kojeg će za dvadesetak godina izrasti drvo i prvi plodovi. Ne smemo dozvoliti da nam klub unište pomodarstvo i kratkotrajni trendovi!


Dakle, okupili smo se zato što su nam škole sporta na samrti. Mi kao navijači Partizana, moramo da živimo i da se borimo za sportsku, a ne za navijačku naciju, za fer-plej društvo, a ne za hleba i igara, tačnije za mrve hleba i estradne igre loših menadžera i korumpiranih uprava.


Kad ne ide, još jače i glasnije ćemo navijati, ali ne Partizanu, već vrednostima za koje se naši sportisti bore. Svim legalnim sredstvima moramo štititi i boriti se protiv svake poltronske i korumpirane uprave koja lešinari nad klubom. Talentovana deca ne smeju da budu objekti u ugovorima menadžera, niti klub poligon za njihovo lansiranje dalje zarad profita pojedinaca. Profitabilni sportovi moraju težiti samoodrživosti, a istaknuti pojedinci moraju biti okosnica kluba, reprezentacije i primeri ostalima.


Finansijski ćemo pomagati škole i ženske sekcije Partizana koliko god budemo mogli. Novac nećemo donirati upravama, već će se isključivo potpisivati donatorski ugovori za namensko trošenje sredstava ili za donacije u opremi, koja je neophodna za što kvalitetniji rad sa klincima.


Od Partizana nećemo nikada tražiti ništa materijalno poput potpisa, logotipa na majici ili dresu, banera na tribinama ili nečeg sličnog, već samo da svaki trener ukoliko želi i može, svakom Partizanovom detetu da mogućnost da trenira u skladu sa Manifestom.


Dakle, našu misiju ćemo ostvarivati tako što ćemo pomažući školama Partizanove porodice, pomagati trenerima da rade sa klincima koji će ojačati, očuvati i unaprediti vrednosti na kojima je klub i nastao i zbog kojih postoji.


Partizan Ale™ je zaštićeni brend napravljen za podršku crno-beloj porodici. Trejdmark je u vlasništvu kompanije Tradizione di famiglia LLC iz Njujorka. Nosilac licence za teritoriju republike Srbije je "TDF za Partizan" d.o.o.

slika za sajt2
slika za sajt 3
20230722_175714
Scroll to Top